NOUTĂŢI

Debutul trupei noastre ...
F.A.M. F.A.M. Flavius Alex Mihai

OBSERVATORUL DE COVASNA - Vineri, 5 OCTOMBRIE 2007

MICUL ŢĂNDĂRICĂ

Băieţelul care locuieşte în Întorsura Buzăului, Flavius Ionuţ Hosu poate fi denumit, pe bună dreptate, un fenomen cu totul ieşit din comun: cântă la baterie de la 2 ani, cu măiestria şi siguranţa unui adevărat profesionist. Are şapte ani...

A început şcoala anul acesta, aşteaptă să înveţe să scrie, că de citit citeşte binişor şi să înceapă antrenamentele la fotbal. Până acum a fost la cel puţin 50 de spectacole în ţară şi străinătate, are 20 de apariţii la diverse televiziuni, printre care emisiuni de foarte mare audienţă. Poate cânta aproape orice stil de muzică cu orice formaţie profesionistă la prima vedere (a demonstrat-o în câteva rânduri).
Are un păr lung până la brâu, care face parte din imaginea lui de scenă şi l-am întrebat ce a zis „Doamna” când i-a văzut podoaba. Mi-a răspuns că nu i-a făcut altă observaţie decât că ar trebui să îl lege, ca să nu îi intre în ochi şi să îl facă să greşească la lecţii.

Primele concerte
Flavius Hosu este un băiat dezgheţat, mai ales când e vorba de pasiunea care l-a făcut celebru: tobele. „Am început să cânt de la doi ani, dar prima dată când am pus mâna pe beţe aveam un an. La primul concert ploua şi era frig şi când au început aplauzele m-am speriat şi am început să plâng. Am fost un pic ruşinos. După aceea a fost soare şi tata mi-a explicat că n-are de ce să-mi fie frică şi n-am mai plâns”, spune micul baterist. A concertat an de an de la patru ani şi, spune el, „mai ales la Piteşti am primit multe medalii în cutiuţă”. Exigent, micul Flavius spune că nu toate concertele s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor: „Nu mi-au plăcut toate concertele, unele nu aveau boxe şi a trebuit să cântăm aşa, fără. Dar altele mi-au plăcut foarte mult, au fost foarte faine".

Idolul lui Flavius e celebrul „Ţăndărică”
Printre celebrităţile alături de care a cântat Flavius Hosu se numără şi Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, bateristul formaţiei Phoenix. Flavius Hosu spune că este idolul lui şi că speră să ajungă ca el când va fi mare. Contactat telefonic, maestrul ne-a declarat: „Băiatul e un talent natural, a uimit multă lume cu interpretarea lui. În timp, dacă se va ţine de tobe şi va repeta suficient va ajunge un baterist demn să-i urmeze lui Ovidiu Lipan. Muzica are un traseu întortocheat, se schimbă, de fiecare dată se înfăţişează altfel”, spune însuşi Ovidiu Lipan. Micul toboşar e parţial de acord cu maestrul lui: „Eu vreau să cânt până când o să fiu bătrân şi după aceea mă las de cântat”. Flavius Hosu a primit bursa pentru excelenţă a Asociaţiei „Pentru Comunitate”, care constă în 200 de lei lunar, pe parcursul anului şcolar 2007-2008.

Repetiţii printre picături
Băieţelul de şapte ani spune că repetă în fiecare zi câte două ore. „Uneori, mă scol şi la şapte şi mă apuc să cânt la tobe, dar dacă tocmai vine tata de la serviciu nu mai cânt, că nu vreau să-l deranjez”, se răsfaţă el. Dar tata, Sorin Hosu, intervine: „E copil, nu are noţiunea timpului, nu cântă mai mult de un sfert, jumătate de oră zilnic”. Din păcate, băiatul nu are un interval anume dedicat repetiţiilor şi nici note nu citeşte. Tatăl spune că intenţionează să-l dea pe Flavius la şcoală de artă, dar un pic mai târziu. „E foarte talentat şi cred că s-ar plictisi într-o clasă de copii de vârsta lui. Dacă aş reuşi să găsesc o clasă de avansaţi care să-l accepte, să-l înveţe, să cânte cu el”.


Despre mine | Spectacole | Premii | Dosar de presă | Apariţii TV | Galerie Foto | GuestBook | Contact