NOUTĂŢI

Debutul trupei noastre ...
F.A.M. F.A.M. Flavius Alex Mihai

CURIERUL ZILEI - 10 SEPTEMBRIE 2005

FESTIVALUL CUREIRUL ZILEI, UN CÂŞTIG PENTRU PITEŞTI

Festivalul Muzical al Curierului Zilei "a bătut" Festivalul de la Mamaia, acesta a fost rezultatul celei de-a V a ediţii. Un succes incontestabil, şi nu o spunem noi, ci oamenii de muzică, publicul spectator şi nu în ultimul rând participanţii. Invitaţii speciali ai evenimentului, primarul Tudor Pendiuc şi prefectul Ion Cîrstoiu, au deschis seara Galei Laureaţilor alături de preşedinta trustului nostru de presă, doamna Marilena Baraţă, şi de directorul general Dl. Constantin Neguţ. Super-recitalul susţinut de Nico a fosr cireaşa de pe tort a festivalului: sala a vuit de aplauze.

"Este unul dintre cele mai importante evenimente pe care le face şi cu care ne-a obişnuit deja cotidianul Curierul Zilei. Este un câştig atât pentru Piteşti, cât şi pentru întreg judeţul. Le doresc de la an la an să realizeze astfel de evenimente, din ce în ce mai căutate şi mai bune!" a spus prefectul judeţului Ion Cârstoiu.

FLAVIUS IONUŢ HOSU are 5 ani, este din Întorsura Buzăului şi a câştigat locul I la secţiunea instrumental Prichindel: ""A participat la multe spectacole dar este primul premiu obţinut. Nu realizează momentan importanţa acestuia. Este un talent moştenit de la mine. Avem şi o propunere pentru un proiect cu Ovidiu Lipan Ţăndărică. Flavius cântă rock şi sper să ajungă departe"., ne-a spus tatăl băiatului. Premiul a fosr anunţat de Nico.

Juriul a lăudat-o pe micuţa câştigătoare a trofeului: "Un copil ca ăsta se naşte odată la 100 de ani"
Tamara Costriţchi, de 13 ani, din Chişinău este deţinătoarea trofeului Frstivalului Muzical Curierul Zilei 2005. Micuţa artistă a impresionat juriul interpretând la secţiunea Muzică Populară - Prichindel piesele: "Piatră, piatră" a Ioanei Radu, "Cântec din popor" şi "Vine Lelea de la Moară". Tamara a câştigat inima tuturor, inclusiv pe cea a juriului. "Este pentru prima dată când mă aflu la Piteşti şi am descoperit aici oameni buni şi un festival care se poate uşor compara cu altele la care am participat din străinătate. Mulţumesc organizatorilor pentru modul cum ne-au primit pe noi, cei din Chişinău, şi de asemenea juriului care ne-a acordat premiile. Am avut emoţii dar consider că nu eşti artist cu adevărat dacă nu ai şi emoţii. Festivalul de la Piteşti va rămâne de neuitat în inima mea". Micuţa a trecutprintr-un moment greu la preselecţie: era cât pe ce să fie descalificată. Când i-a venit rândul, era plecată să o urmărească pe sora ei care era înscrisă la o altă secţiune. În acest timp, preşedinta juriului se afla în sală şi a spus că dacă nu ieste va pierde competiţia. Maestrului Dumitrică i s-a făcut milă de copilă şi a chemat-o în concurs. "Nu puteam să nu o admit. Venise tocmai de la Chişinău. Şi să vă mai spun ceva: Era foarte târziu şi terminaserăm preselecţia. Nici măcar nu am mai ascultat-o. A doua zi în concurs ne-a făcut să ne îngheţe sângele în vene. Un copil ca ăsta se naşte o dată la 100 de ani".

"E o bucurie pentru mine că mă aflu aici şi că festivalul a crescut de la o ediţie la alta atât calitativ, cât şi ca număr de participanţi. Este meritul cotidianului Curierul Zilei că, pe lângă informaţia de zi cu zi, oferă tinerilor şi o rampă de lansare pentru talente . Felicitări şi la cât mai multe reuşite şi ediţii de festival!"
, a spus Tudor Pendiuc.

Octavian Mircea - câştigătorul locului II la secţiunea Muzică uşoară - Tineri, al Premiului Presei şi al Premiului II la secţiunea Trupe - Tineri, împreună cu colegii săi de la TEST. A mai primit din partea directorului BRD George Caval, 10 milioane de lei.

"Concurenţii din acest an au fost foarte bine pregătiţi"
- Te aşteptai să câştigi?
- Sincer, nu mă aşteptam, deoarece concurenţii din acest an au fost foarte bine pregătiţi.
- La ce vârstă ţi-ai început cariera muzicală?
- Eu cânt de la 12 ani, dar de 4 ani am o formaţie şi cânt cu trupa.
- Ce ţi-a plăcut cel mai mult la Festivalul Muzical?
- Totul a fost frumos, iar cea mai mare surpriză a concursului a fost faptul că am câştigat. Anul acesta, premiile s-au dat pe merit. Au fost mici probleme la sunet, au avut unele dezacorduri, dar în general a fost foarte bine.

Grupaj realizat de Antonela Roşu, Anca Zaharia


Despre mine | Spectacole | Premii | Dosar de presă | Apariţii TV | Galerie Foto | GuestBook | Contact