NOUTĂŢI

Debutul trupei noastre ...
F.A.M. F.A.M. Flavius Alex Mihai

CURIERUL ZILEI - 31 AUGUST 2006

A concertat de ziua lui

Flavius Hosu din Covasna, concurent la secţiunea Instrumental (Prichindel), a împlinit ieri 6 ani. A ales să-şi sărbătorească ziua de naştere pe scenă

După trei zile de concurs, Festivalul Muzical Curierul zilei îşi va alege astăzi cîştigătorii.

Azi vor urca pe scenă concurenţii de la secţiunea Muzică populară, seara încheindu-se cu un superrecital al Silviei Dumitrescu.
Cea de-a doua zi a Festivalului Muzical Curierul zilei a debutat cu secţiunea nstrumental (Prichindel), în care mai vechea noastră cunoştinţă Flavius Hasu, din Covasna, care a împlinit ieri 6 anişori, a susţinut un recital. Înainte de a începe să bată la tobe, concurenţii şi toţi cei prezenţi i-au cîntat sărbătoritului La mulţi ani! Apoi au urcat pe scenă cei 63 de concurenţi, care s-au întrecut la secţiunile Instrumental (Prichindel, Tineri şi Seniori), Muzică uşoară (Prichindel şi Tineri) şi Trupe (Prichindel şI Tineri). Deschiderea oficială de ieri a festivalului a fost făcută de primarul Tudor Pendiuc, care a spus: „Îi felicit pe organizatori pentru realizarea acestui festival muzical, care a devenit deja o tradiţie în Piteşti. Vreau să le spun concurenţilor că, indiferent de locul pe care îl vor ocupa, toţi sînt, prin simpla lor prezenţă, cîştigători. Mă gîndesc serios chiar la posibilitatea ca, în anul viitor, Gala Laureaţilor să aibă loc în Piaţa Vasile Milea“.

Programul de azi

■ ora 10,00
- Conferinţă de presă
■ ora 10,30
- Secţiunea Muzică populară
■ ora 14,30
- Pauză de jurizare
■ ora 20,00
- Gala Laureaţilor

■ Din cauza emoţiilor şi a treptelor care duc la scenă, Cristina Ghiţă, din Costeşti, şi-a pierdut un pantof. Nu s-a fîstîcit, l-a recuperat şi a urcat pe scenă.

■ Edy de la trupa Paradoxal a avut parte ieri dimineaţă de o surpriză neplăcută. Tocmai cînd a venit să-şi ridice ecusonul de participant, a aflat că Anca, colega lui de trupă, a fost accidentată. Juriul a decis ca el să participe cu piesa la Muzică uşoară.

■ Chiar dacă pe scenă prichindeii se considerau artişti, la ieşire pe canapele îi aşteptau cuminţi jucăriile din pluş pe care le-au adus de acasă.

■ Senzaţia la instrumental a fost fără îndoială Liviu Cristian Voicu, care a cîntat cu vioara în cele mai ciudate poziţii: cu mîinile la spate, pe ceafă şi chiar ţinînd arcuşul între genunchi.

■ Cea mai lungă piesă, care a durat zece minute, a fost cea interpretată la pian de Serghei Constantinov, de 15 ani, din Chişinău.

■ La piesa Mama, interpretată de Oana Oprescu, din Costeşti, un bunic care îşi însoţea nepoţelul a început să plîngă, vădit emoţionat de versuri.


Despre mine | Spectacole | Premii | Dosar de presă | Apariţii TV | Galerie Foto | GuestBook | Contact