NOUTĂŢI

Debutul trupei noastre ...
F.A.M. F.A.M. Flavius Alex Mihai

CUVÂNTUL NOU - JOI, 22 DECEMBRIE 2005

Flavius – micuţul toboşar care a surprins plăcut persnalităţi ale muzicii

Un băieţel în vârstă de doar cinci ani, cu părul lung şi un pic timid, pe numele lui întreg de Flavius Ionuţ Hosu, este dej cunoscut în mai toată ţara ca „micuţul toboşar”. Se pare că acest copil talentat îl moşteneşte pe tatăl său, dl. Sorin Hosu din Întorsura Buzăului, pentru că şi dânsul bate tobele de când era elev. Flavius a început însă ceva mai devreme, arătându-şi talentul când avea doar un an. De fapt, mama sa, doamna Aniolina Hosu, a descoperit talentul lui Flavius. Aşadar, deunăzi, când avea un an, Flavius bătea toba într-un mod anume şi atunci mama sa şi-a sunat soţul la telefon, care era la serviciu, şi i-a spus: „Auzi ce face Flavius!”. Soţul său a venit foarte bucuros acasă şi l-a pus pe Flavius să bată toba, iar de atunci acest lucru a devenit o preocupare pentru cei doi părinţi.

„Eu am învăţat să bat toba şi de la tata, dar şi singur” – povesteşte Flavius. „Bat ce îmi vine mie în cap. Prima dată, când aveam doi ani, mi-a montat tata două tobe şi am bătut la ele. Acum am un set de tobe...”. Flavius îşi prezintă tobele şi dă câteva explicaţii cu privire la rolul fiecăreia. Când va fi mare, el vrea să devină un toboşar foarte bun şi să aibă trupa lui de instrumentişti. Încă de pe acum el poate cânta cu tobele orice ritm, orice piesă, chiar la prima audiţie.

Flavius este de părere că este mai bun toboşar decât tatăl lui şi are şi argumente: „Acum un an a luat tata două seturi de tobe, le-a pus faţă în faţă şi am bătut amândoi şi am văzut că eu sunt mai bun decât el ...”. La rândul său, domnul Sorin Hosu nu neagă acest lucru, dimpotrivă: „Eu tind să cred că nu mai există un copil la noi în ţară care la cinci ani să cânte cu toba aşa cum cântă Flavius. După părerea mea, el ar trebui să intre într-o trupă de tineri de 19-20 de ani, nu trupă de copii. Încă de la vârsta de un an Flavius se juca la tobe, dar atunci n-am simţit chiar că va deveni un bun toboşar, deşi îmi plăcea ideea, poate nici când avea doi ani. Pe la trei ani a început să facă singur un ritm, pe care l-a ţinut constant...”. Sorin Hosu intenţionează să facă un film documentar despre fiul său, scop în care a şi fost contactat de Eugen Ungureanu, directorul Casei de Producţie „Electrostar” din Oneşti. Se fac diverse demersuri în ideea promovării lui Flavius în domeniul muzicii. De altfel, există şi posibilitatea realizării unui film documentar pentru că părinţii lui Flavius au avut grijă ca toate întâmplările şi momentele petrecute cu privire la tobe să fie filmate.

Prima apariţie a lui Flavius într-un spectacol a fost cu prilejul „Zilelor Sf. Gheorghe” din acest an. „Am ajuns greu cu el acolo pentru că nu am ştiut la cine să apelez – povesteşte Sorin Hosu. Până la urmă m-a ajutat Adi Negrilă, în sensul că ne-a dat cinci minute din programul lui. A fost foarte interesant atunci, pentru că atât cât a cântat pe scenă s-a descurcat foarte bine, însă când a început lumea să-l aplaude, să strige şi să-i ceară să mai cânte, ceea ce el nu mai văzuse să se întâmple, Flavius a început să plângă şi a venit la mine în braţe. Deci, s-a speriat. Când am văzut că a avut aşa succes, i-am rugat pe organizatori să-l programeze şi pentru a doua zi. Deja nu mă mai interesa reacţia publicului, ci mă interesa ca Flavius să prindă curajul de a intra în scenă. Mi-a fost teamă că s-a speriat şi n-o să mai cânte la tobe. A doua zi a scăpat însă de emoţii şi lucrurile au mers şi mai bine.Pe urmă au fost câteva spectacole de Ziua Copilului, în Braşov, şi m-am rugat de organizatori, de prezentatori, până şi de cel de la sonorizare, ca Flavius să fie introdus în spectacol. Nimeni nu mă credea că ştie să cânte cu tobele pentru că era prea mic, avea doar patru ani şi ceva. La primul spectacol am mers la prezentatoare şi n-a vrut nicicum să-l lase, apoi am mers la sunetist şi cu chiu cu vai l-au lăsat «să se joace cu tobele un minut, două», cum au spus ei. Am montat tobele şi după ce a început Flavius să cânte l-a lăsat o jumătate de oră. Cam aşa a intrat Flavius la început în spectacole, deşi m-am rugat de toată lumea să-l lase să cânte”. În Braşov, Flavius a intrat în 6-7 spectacole şi aşa şi-a arătat măiestria de toboşar.

Apoi, în luna august, Flavius a stat pe litoral cam trei săptamâni cu părinţii şi frăţiorul lui mai mic, Fabian Andrei, şi a cântat la câteva spectacole. Mai întâi la „Zilele Eforiei”, după care a fost prezent cu tobele lui la mai multe teatre de vară din Eforie Nord, Eforie Sud şi Neptun. În această perioadă, succesul lui a luat tot mai multă amploare, iar de atunci a avut cinci apariţii la diverse televiziuni. Succesul nu i.a fost răsplătit numai prin aplauzele publicului, ci şi prin premii. Bunăoară, la începutul lunii septembrie a.c., a participat la Festivalul Naţional – Concurs „CURIERUL” din Piteşti, unde a obţinut locul I la categoria 7-14 ani, deşi Flavius împlinise doar cinci ani. Premiul i-a fost înmânat de Nico, iar cele mai intense momente de fericire nu au fost trăite de Flavius, ci de părinţii lui, gândindu-se la viitorul copilului lor.

Toate aceste apariţii pe scenă ale lui Flavius s-au derulat într-o perioadă atât de scurtă, încât au fost surprinşi plăcut şi părinţii lui. Acum sunt conştienţi de faptul că trebuie să se ocupe în continuare de Flavius, pentru ca acest talent să nu se piardă. Ţăndărică, adică Ovidiu Lipan, marele toboşar român, ştie de talentul acestui copil şi chiar l-a cunoscut personal pe Flavius. Iată că nu este exclus să auzim că Ţăndărică se va ocupa de viitorul micuţului toboşar din Întorsura Buzăului.Despre mine | Spectacole | Premii | Dosar de presă | Apariţii TV | Galerie Foto | GuestBook | Contact